Címlap AsztroAktus 18 szex-fétis, ami kamunak tűnik, pedig nem az (18+)
Figyelem, felnőtt tartalom!

18 szex-fétis, ami kamunak tűnik, pedig nem az (18+)

AsztroAktus

Az emberek gyakran használják a fétis szót arra, hogy bármely szexuális jellegű cselekvést vagy érdeklődést kategorizáljanak vele, ami nagy valószínűséggel eltér az úgynevezett normálistól - de hányan tudják azt, hogy valójában mit is takar? A fetisizmus egy bizonyos tárgyra kivetített intenzív fixációt jelent, amelynek legtöbb fajtája szexuális jellegű, vagyis az adott tárgynak, dolognak jelen kell lennie ahhoz, hogy az illető izgalomba jöjjön. Íme, egy lista azokról, amelyek... hogy is fogalmazzunk, mások, mint a már megszokott különcségek.

Emetofília

A hányástól való szexuális izgalom. Mi sem egyszerűbb ezen szenvedély kielégítéséhez, elég csak a hétvégi bulik után a buszmegállók környékén settenkedni.

Pelenka fetisizmus

Erről akkor beszélhetünk, ha az illető erős késztetést érez arra, hogy pelenkát hordjon. Részletkérdés, hogy a pelenkát az eredeti céljának megfelelően használja-e fel.

Coprolalia

Ilyenkor az illetőt az hozza izgalomba, ha a másik fél csúnyán beszél. A szájbaba**ott ku**a életbe, micsoda dolog ez már?

Vér fétis

Az a hit, hogy a vérnek természetfeletti tulajdonságai vannak. Angelina Jolie egyszer a nyakláncán viselt egy fiolát benne akkori férje, Billy Bob Thortonnak a vérével. Drakula vagy fetisiszta? Mindenki maga döntse el.

Robot fetisizmus

Technoszexualitás néven futó jelenség, amely során robotjelmezbe öltözött ember, vagy robot iránt támad fel a vágy. A Star Trek-ben a Data nevezetű androidot alakító színész biztosan kapott néhány meglepő rajongói levelet ezen táborból.

Agalmatofília

Hasonló a fent említett robot fetisizmushoz, bár ezúttal a rajongás célpontja a próbabábuk és a szobrok. Figyelem! A rajongás kirakatban történő kibontakozása kissé zavaró hatással lehet a gyanútlan szemlélődőkre.

Somnofília

Ezek az emberek attól kerülnek izgalmi állapotba, ha másokat nézhetnek alvás közben. Lehet, hogy az altatók gyártóinak egy új célcsoportot kellene keresniük?

Selyem fetisizmus

Sok magyarázat nem szükséges hozzá: a selyem érintése, látványa, akár úgy, ha az illető magán viseli, vagy csak simán megérinti. Szóval, ha valaki a szövetárubolt egyik sarkában indokolatlanul sok időt tölt el, akkor most már tudjuk miért.

Dorafília

Bőr, vagy szőrme által okozott szexuális jellegű izgatottság. Ez viszonylag szerénynek tűnik a többihez képest, lehet, hogy még a Született Feleségek körében is elfogadható volna az ilyesmi.

Urolagnia

Vizelet vagy maga a vizelés folyamata az, amely ez esetben beindítja a kérdéses illetők fantáziáját. R. Kelly ezt már egy ideje felfedezte, sőt, még videóval is megörvendeztette a rajongói egy részét. Most már azt is tudjuk, melyiket.

Kancsal-fetisizmus

Nem biztos, hogy van tudományos neve ennek a jelenségnek, viszont az biztos, hogy a kereslet oldalon ez örvendetes változásokat hoz majd.

Dendrofília

Szexuális vonzalom a fák iránt. Így világos, hogy a Föld napján ki is ölelgeti a fákat oly hevesen és miért.

Ruha-fetisizmus

Különböző ruhadarabok és egyenruhák által keltett fetisizmus. Eddig sem kellett nagy képzelőerő hozzá, de most már tudományos magyarázatát is látjuk annak, hogy a jelmezes bulikban miért vannak az ápolónő és titkárnő jelmezek köldökig kivágva.

Piktofília

Ki gondolta volna, hogy van, aki arra gerjed be, ha erotikus fényképeket és videókat nézeget. Micsoda világban élünk, kérem tisztelettel!

Pirofília

A tudomány jelenlegi állása szerint a beteljesüléshez szükség van egy égő holttestre. El nem tudjuk képzelni, hogy ez hogyan kivitelezhető: minimum logisztikai problémák merülnek fel, nem is beszélve az egészségügyi kérdésekről.

Retifizmus

Szexuális vonzalom cipők, lábak és sarkak iránt. Carrie Bradshaw a Szex és New York-ban teljesen jó példa erre.

Taphefília

Eleve eltemetés kell ahhoz, hogy az illetőnek jó napja legyen. Eléggé nehézkesen kivitelezhető dolognak tűnik, úgyhogy minimum valami szuper orgazmussal kell, hogy járjon.

Archnefília

Szexuális vonzalom a pókok iránt. Ezek a fetisiszták általában nagy rajongói a Pókember képregényeknek, a hálószobájuk sarkában pedig a pókok jelenlétét kifejezetten elvárják.

Ez csak néhány azon jó pár ezer különlegességből, amelyekről az online világ megemlékezik, úgyhogy elgondolkodtató az a felvetés is, mely szerint azok, akik nem rendelkeznek semmilyen, fetisizmusnak nevezhető igénnyel, talán már kisebbségben vannak. A fentiekben felsorolt állapotok is különböző reakciókat szülhetnek; egy dolog az, ha valaki furcsának találja, hogy valakinek cipőfétise van, de nem valószínű, hogy veszélyforrásként éli meg - de tény, hogy az említett fetisizmusok között vannak olyanok, amelyekkel kapcsolatban szinte biztos, hogy érdemes pszichológushoz fordulnod.

Ettől függetlenül, amíg az a dolog, ami iránt rajongunk, nem okoz kárt sem a mi, sem mások életében, sőt, még egy olyan partnert is találunk, akivel közös az érdeklődési körünk, addig történjen, aminek meg kell történnie. Amíg több milliónyi weboldalt kapunk a Google-ba beírva a fétis szót, addig nem valószínű, hogy hasonló ízlésű partner nélkül maradna bárki is.

Hozzászólás írásához előbb jelentkezz be vagy regisztrálj.

Ezt se hagyd ki!
^ Fel