Címlap AsztroAktus A fejed se fájjon, csak szexelj!
Figyelem, felnőtt tartalom!

A fejed se fájjon, csak szexelj!

AsztroAktus

 

Vége annak a korszaknak, amikor a hölgyek migrénre panaszkodva arrébb tolják párjukat. Ha valakinek nincs kedve egy kiadós szeretkezéshez, bizony más kifogást kell találnia ezentúl!

Egy új kutatás szerint a szex csökkenti az intenzív fejfájással, migrénnel küzdők szenvedését - írja a Fox News, persze a terápia nem mindenkinél száz százalékosan hatásos, de sokaknál a szexuális együttlét jelentheti a legjobb gyógyírt az elviselhetetlen fejfájás kezelésére.

„A migrénes páciensek mintegy harmada a migrénes fájdalom csökkenéséről számolt be szexuális együttlétek után” - mondta Stefan Evers neurológus, a tanulmány szerzője, aki arról is beszámolt, hogy a kutatók ennek nem pontosan tudják az okát, de egy bizonyos: a szex közben endorfin termelődik, melynek természetes fájdalomcsillapító hatása van. A több mint ezer migrénes páciensen végzett kutatás szerint, a szex csökkentette a fájdalom intenzitását, a betegek harmada enyhülésről számolt be, bár az is igaz, hogy egyeknél a szex méginkább súlyosbította a tüneteket. Az utóbbi esetben a tudósok az endorfintermelődés különbségeivel magyarázták a dolgot.

Minden elismerésünk a kutatóké, de valljuk be: lüktető halántékkal, fájdalomtól könnyező szemmel és egy tam-tam dobbal a fejünkben, nem biztos hogy vágyunk az intim együttlétre, főleg ha az némi lökdöséssel is jár. Akinek migrénje van, jól tudja: a helyzet nem olyan egyszerű és nagyszerű, mint ahogy a kutatók felvázolták…

 

 

Hozzászólás írásához előbb jelentkezz be vagy regisztrálj.

Ezt se hagyd ki!
^ Fel